11月17日雅思大作文回顾,你跑题了吗?
2018-11-20
原创作品
41
0
摘要:
今天满分帝要讲解的是11月17日雅思大作文,各位考鸭们搬好小板凳坐坐好,看看你是否有写对哦!
1题目

Some people think the qualities a person needs to become successful in today’s world cannot be learned at a university or similar academic institution. To what extent do you agree or disagree?


2题目翻译
有人认为,在当代社会使得一个人成功的那些品质,在大学或一些学术机构是学不到的。你在多大程度上同意还是不同意这个观点?
3题目解析
本题考查的是话题中的教育类结合抽象类,很多同学拿到这题时,估计内心是十分崩溃的,在上周五的推文中就已经强调过抽象类的题目极其难写,而且推文中也给出了这题的相似题。此题建议处理手段,将qualities分门别类(此类处理手段针对抽象类题目格外有效,在上周五的推文中有重点提到),有些有助于成功的品质在大学和学术机构中式可以获得的,比如:知识、与人交流能力,合作意识等;但有些品质确实很难从大学和一些学术机构中获得,比如:隐忍,耐心等。希望同学在备考时一定要留意自己的薄弱话题。此题的提问方式依旧是最高频的同意与否类,最近一次出现是2011年9月3日。有相关题目如下:
1. Some people failed in school but end up being successful in the future life,why do you think it is the case and what is the most important factor for success in life?
2. Ambition is an important characteristic of people. How important is it for people to make success in life? Is it a positive or negative characteristic for success?
3.  Competitiveness is seen as a positive feature in many modern societies. What impact does it have on an individual? Is it a positive or negative quality?
4. Nowadays children have fewer responsibilities then earlier. Some people tell that it is positive development, others consider that it is negative trend. Write both sides and add your own opinion.
4解题思路
首先这篇文章我们可以采用四段式
开头段:背景句+话题引出+亮出观点
正文段一:同意部分:不能从大学和学术机构中获得的成功的品质
正文段二:不同意部分:可以从大学和学术机构中获得的成功的品质
结尾段:观点+总结至少一个论点
Ps:正文段如若论点够多,也可展开2段或多段。
5确定论点
不能从大学和学术机构中获得的成功的品质:
1. 忍耐是很难从大学和学术机构中获得的品质
可以从大学和学术机构中获得的成功的品质:
1. 知识是通往成功之路极其重要的一部分,也是最容易从大学中获得的。
2. 大学会提供丰富的心理咨询课,有助于确保学生心理健康,这也是通往成功的重要因素之一。
3. 课程的学习中会加强人际交往能力和合作技能,这对于一个人的成功也是格外重要的。
6范文
As the modern world is rapidly developing, the qualities that a person requires to succeed are in increase. Accordingly, a great number of people conclude that higher education offered by universities and institutions cannot help people learn good qualities ensuring their success. However, that conclusion should be viewed questionable if more aspects are taken into consideration.
To begin with, it is an undeniable fact that knowledge, absorbed from college education, is of great significance to one’s success. Rich academic resources and diverse teaching facilities are within students’ easy reach, which will surely facilitate study efficiency. Universities and academic organisations are the most ideal places for people to develop their academic and research abilities.
Additionally, mental well-being is another important factor that a person struggling for a promising future can achieve through university life. Mental health is playing an increasingly important role in one’s road to success due to more and more pressure imposed by modern life. Thus, the impact of one’s psychology on his or her realisation of dreams cannot be neglected. Various psychological classes and professional advice, provided by schools and institutions, are available to all the students, thereby promoting their psychological soundness.
Lastly, a diversity of skills such as communication, cooperation and so forth can also be acquired by way of participation in extracurricular activities held by academic organizations. Communication skills is a facilitator of establishing a good relationship with friends and strangers. Similarly, teamwork spirit is beneficial to cooperation in a big project. Those skills or abilities are, surely enough, essential to one’s successful future.
As analysed above, a conclusion can be safely arrived at that a majority of qualities, indispensable to one’s future success, can be learnt in colleges or academic organisations. Without necessary learning and training, people’s dreams might never be achieved and their loss will be disastrous.(标红为核心论点)
8范文中的高分句子
1. As the modern world is rapidly developing, the qualities that a person requires to succeed are in increase.
解析:as引导时间状语从句;rapidly表示猛烈地,常用于数据类小作文中表示幅度,等同于markedly, dramatically等;the quality that a person requires to succeed为定语从句。
2.  Accordingly, a great number of people conclude that higher education offered by universities and institutions cannot help people learn good qualities ensuring their success.
解析:accordingly意为于是,因此,此处用法为副词置于句首构成状语前置; a great number of意为大量的;conclude that后接宾语从句;offered by universities and institutions为过去分词作后置定语的用法,修饰higher education; ensure意为确保。
3. To begin with, it is an undeniable fact that knowledge, absorbed from college education, is of great significance to one’s success.
解析:it is an undeniable fact that…后接同位语从句,undeniable意为无可否认的;absorbed from college education为过去分词作后置定语修饰knowledge;be of great significance意为有重大意义的。
4. Various psychological classes and professional advice, provided by schools and institutions, are available to all the students, thereby promoting their psychological soundness.
解析:psychological意为心理的、精神上的; provided by schools and institutions依旧为过去分词作后置定语; be available to意为可被…利用; thereby意为从而,promoting their psychological soundness为状语的用法。
作者:Spring Rain
0
0
已有0人对该文章表态,0%的人喜欢

您的赞赏,是对我创作的最大鼓励

赞赏
0人赞赏
你可能喜欢
热门评论(0)
loading
正在载入...
加载失败,请重试
已经到底了
(0)
请输入评论内容/您的评论中包含违禁敏感词误
×
请先登录您的账号


您还未登录,不能发表评论

去登录
×
索取IELTS必备资料
验证手机,获得IELTS独家备考资料合集下载地址
请填写正确的手机号码
验证码错误
关注热点
  • 考试政策
  • 备考指导
  • 考试技巧
获取资料:https://pan.baidu.com/s/11ebxUtUy7XclnNWi0rC5cw
资料密码:7n5r
前往查看



请保持手机通话畅通,您很快会接到
来自三立IELTS提分咨询师的电话。



请添加三立IELTS老师答疑微信号
(ID:Emily_professional),即可开始提问。